Bli kontaktet

Bedrift eller konsulent

Pressemeldinger

Hjelper næringslivet med fagfolk

- Vårt mål er over tid å bygge opp et mellomstort rekrutteringsfirma spesialisert på fagfolk. Med vår eksisterende kompetanse vil bilbransjen være et naturlig første satsingsområde, men vi ser muligheter også i andre bransjer, sier Lasse Rehder, som er eier og daglig leder av nystiftede Fagmannformidling AS i Industriveien i Sandvika.

- Det eksisterer fremdeles et underbemanningsvakuum i bilbransjen, og dette tror jeg bransjen vil måtte leve med i overskuelig fremtid. Situasjonen er vanskelig å snu, for det er jo ikke slik at man bare kan styre elever til bilfag – i alle fall ikke så lenge lærlingeinntaket i bransjen ikke er høyere enn drøyt 50 prosent.
Samtidig føler jeg vel at bransjen ikke har klart å formidle godt nok hvordan mekanikerfaget har forandret seg over årene. I dag handler det vel så mye om data og kretskort som tunge skiftenøkler og møkkete hender, sier Lasse Rehder, som selv har nærmere 40 års bakgrunn fra bilbransjen før han begynte å arbeide med rekruttering. Dette omfatter blant annet 17 år hos Bertel O. Steen og 10 år i Snap Drive. Selv er han utdannet mekaniker, og han har både praktisk og administrativ bakgrunn. Lærlingeordningen har han lang erfaring med, både fra egen arbeidsplass og som mangeårig sensor.
Han understreker at Fagmannformidling – som navnet antyder – vil ha prioritet på rekruttering av fagarbeidere, primært norske.
 

- Ved hjelp av et godt kontaktnett både i inn- og utland vil vi imidlertid heller ikke ha problemer med å rekruttere fra andre land ved behov, sier Rehder.
 

- Godt skolerte mekanikere – gjerne på enkeltmerker – er det et stort behov for her i landet. Med nye kjøretøyforskrifter blir i hvert fall ikke dette behovet noe mindre, fastslår han.
Fagmannformidling har allerede de første avtalene på plass med bilbransjen, og vil altså i første omgang konsentrere seg om å være en medspiller på rekruttering for bilbedrifter.
 

- Med vårt utgangspunkt er dette et riktig og naturlig sted å starte. Vi må ta et skritt av gangen, men jeg ser helt klart muligheter også i flere andre bransjer enn bil etter hvert som vi arbeider oss inn på markedet, sier Lasse Rehder i Fagmannformidling.
 

Webutvikling av Metronet

Fagmannformidling AS
"Fagfolk til næringslivet"

Sidekart